Skip to content

Massage, wat doet het?

Een massage heeft als doel de lichamelijke en psychische conditie te verbeteren en deze in balans te houden. Een massage kan daarom zowel ontspannend als stimulerend zijn.

Een massage draagt bij aan het vinden van rust, vertrouwen en evenwicht. Regelmatig laten masseren zorgt voor een ontspannen lichaam en een “opgeruimde” geest.

Een massage geeft verlichting bij overbelasting, bijvoorbeeld door werken in dezelfde houding of onder stressvolle omstandigheden.

Massage brengt verlichting bij stijve of pijnlijke spieren, bij nek-, rug- of schouderklachten, bij pijnlijke gewrichten, bij hoofdpijn of migraine.

Massage helpt sporters om blessures te voorkomen, het kan bijdragen aan spierherstel en de sportieve prestaties bevorderen. Een spiergerichte sportmassage kan stimulerend of ontspannend werken, afhankelijk van wat op dat moment nodig is.

Massage is ideaal voor iedereen die fysiek last ervaart bij dagelijkse bezigheden, bijvoorbeeld door artrose of andere beperkingen. De juiste aanrakingen en aandacht kunnen ongemakken verzachten.

Ook kinderen en jongvolwassenen kunnen veel baat hebben bij een massage. Zij worden vaak geconfronteerd met een overvloed aan prikkels. Dat drukt een stempel op hun houding en gedrag, wat zich kan uiten in de vorm van stijfheid, slaapklachten, faalangst of prikkelbaarheid.

Soorten massage

Klassieke massage

Een klassieke westerse massage is gericht op spieren en gewrichten. De massage wordt onder andere ingezet bij rug-, nek- en schouderklachten. De effecten van de massage zijn het opheffen van blokkades, een betere doorbloeding en meer bewegingsvrijheid.

U kunt kiezen voor een deelmassage van 30 of 45 minuten of voor een totale lichaamsmassage van 60 of 90 minuten.

Welke massage past bij u?

Heeft u last van stijve of pijnlijke spieren? Nek-, rug- of schouderklachten? Pijnlijke gewrichten of tintelende armen of benen? Heeft u stress gerelateerde klachten? Heeft u behoefte aan ontspanning?

Ortho Massagepraktijk biedt behandelingen op maat. Respectvol, met zorg en aandacht wordt u gemasseerd in een aangename, goed uitgeruste praktijk.

Neem vandaag nog contact op