Skip to content

Wie ben ik

Cristina Pavel Ortho Massagepraktijk

Cristina Pavel

Mijn naam is Cristina Pavel.

Mijn roots liggen in Roemenië. Daar ben ik geboren en opgegroeid in een familie van ‘zorgers’. Ik kijk terug op een fijne jeugd en heb een waardevolle opvoeding gehad. Tradities, saamhorigheid en gastvrijheid maken daar deel van uit.

Massage is altijd een deel van mijn leven geweest. Mijn moeder masseerde mij als baby, als kind liep ik over de rug van mijn vader als massage. Mijn oma gaf kruidenpakkingen en cupping-sessies. Kennis die van generatie op generatie overging en daardoor voor mij vanzelfsprekend was. Tóch koos ik er niet voor om er mijn beroep van te maken. Dat kwam later pas.

Eerst heb ik in eigen land veel gereisd en toen de tijd rijp was, ben ik de wereld ingetrokken. In 1992 ben ik in Nederland neergestreken en sindsdien is hier ‘mijn thuis’.

In mijn jonge jaren heb ik in Roemenië als goudsmid gewerkt. In Kijkduin heb ik als horecaondernemer twaalf jaar lang een eigen gezellige lunchroom gerund.

Toen mijn vader in het ziekenhuis lag, was ik daar dagelijks. In dezelfde kamer werd een medepatiënt dagelijks, vakkundig gemasseerd. Elke dag zag ik dat en, nu als volwassene, besefte ik keer op keer, wat massage voor een verschil kan maken. Dit heeft veel indruk op mij gemaakt en was achteraf gezien, het draaipunt in mijn leven.

In 2011 ben ik begonnen met de opleiding tot Therapeut Integrale Massage en in 2014 ben ik hierin afgestudeerd. Sindsdien masseer ik fulltime en ben ik me nog altijd aan het verdiepen in speciale massagetechnieken, in gezondheid en zorg en in het masseren van mensen met bepaalde aandoeningen.

Na een aantal jaar intensief gemasseerd te hebben in massagepraktijken in Amsterdam en Den Haag, ben ik sinds januari 2019 begonnen met een eigen massagepraktijk. Zo is Ortho massagepraktijk in het leven geroepen.

“Mijn doel is om met mijn vak bij te dragen

aan een beter leven van anderen.”

Welke massage past bij u?

Heeft u last van stijve of pijnlijke spieren? Nek-, rug- of schouderklachten? Pijnlijke gewrichten of tintelende armen of benen? Heeft stress gerelateerde klachten? Heeft u behoefte aan ontspanning?

Ortho Massagepraktijk biedt behandelingen op maat. Respectvol, met zorg en aandacht wordt u gemasseerd in een aangename, goed uitgeruste praktijk.

Neem vandaag nog contact op